Laatste artikelen
Home » Buikspieroefeningen » 300 training
300 training

300 training

De 300 training, alleen echte gladiatoren konden dit vroeger bereiken. Vrouwen keken hun ogen uit bij films als ‘The Gladiator’. Mannen waren jaloers op de lichamen van deze filmhelden en waren benieuwd hoe ze aan zo’n gespierd lichaam konden komen. Zo is de ‘300 workout’ ontstaan. Hoe de naam tot stand is gekomen, bestaat enige verwarring over. Het was namelijk geen echte workout, maar bestond simpelweg uit meerdere zware oefeningen, bestaande uit een aantal herhalingen per oefening. Het was een soort toelatingstest voor acteurs. Hierna mochten ze zich een echte Spartaan noemen. Het was dus wel degelijk een zware workout, maar zeker niet alleen weggelegd voor ‘filmhelden’.

De 300 training

300 sixpackDe 300 training, bestond onder andere uit 50 deadlifts van 70 kilo, 25 keer optrekken, 50 keer opdrukken, 50 floor wipers, 50 keer op en afspringen van een verhoging, 50 keer slaan en uitstoten en nogmaals 25 keer optrekken. Dit werd gezien als de afsluiting na een periode van erg zware krachttraining. Dit is zeker geen dagelijks programma!

300 training zelf verzinnen

Natuurlijk kun je zelf een 300 training verzinnen. Maak een leuk circuit met meerdere zware oefeningen en herhaal deze een aantal keer, totdat je op een totaal van 300 herhalingen komt. Je hebt nu je eigen ‘300 gladiator workout’ gehaald. Je kunt deze workout indelen in cardiotraining en krachttraining, of andere oefeningen inpassen, die je fijn vindt om uit te voeren.

300 buiskspierenIn film ‘300’, speelt Gerard Butler, King Leonidas. Om dit personage te spelen, moest hij zich onderwerpen aan een zeer zwaar fitnessregime onder begeleiding van twee trainers. Hij trainde 6 dagen per week, 2 keer per dag. Natuurlijk is dit zeker niet goed om voor langere periode te doen, omdat je lichaam ook rust nodig heeft om te herstellen en de spieropbouw op gang te brengen.
Ga lekker aan de slag en stel je eigen loodzware ‘300 training’ samen en realiseer ook dat gespierde lichaam met die platte buik!

Voorbeeld van een 300 training:

YouTube voorvertoningsafbeelding

Deze pagina is automatisch vertaald. Bekijk in de oorspronkelijke taalSchrijf je in en ontvang GRATIS Platte buik tips* Verplicht veld
Naam Email *

About Jacco

Zelf heb ik veel interesse in internet marketing en alle ontwikkelingen die hierbij om de hoek komen kijken. Daarnaast sport ik veel en vind ik het heerlijk om hard te lopen, fitnessen en mee te doen met verschillende hardloopwedstrijden als bijvoorbeeld The Color run en de Strongmanrun. Ik hou van uitdagingen aan gaan en grenzen verleggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*