Laatste artikelen
Home » Buikspieroefeningen » Insanity workout
Insanity workout

Insanity workout

Dit is al een tijdje een grote rage; insanity. De oefeningen zijn inderdaad ‘insane’, vandaar dat de naam insanity is verzonnen voor deze fitnessvorm. Insanity is bedacht door de Amerikaanse fitnessinstructeur Shaun T. Er zijn diverse dvd’s te koop, zodat je de uitdaging van zestig dagen Insanity aan kunt gaan vanuit je woonkamer.

Wat is insanity workout?

Insanity DefinitieInsanity duurt zestig dagen en bestaat uit tien verschillende workouts van ongeveer 45 minuten. Je voert zo’n zes keer per week een workout uit. Tussendoor heb je een week om wat minder zwaar te trainen en je lichaam de broodnodige rust te gunnen. De workouts bestaan onder andere uit cardio en intervaltraining.  Elke twee weken onderga je fittest, waarbij je test hoe snel, maar vooral hoeveel keer je een bepaalde oefening kunt uitvoeren.

Hoe werkt insanity?

De bedoeling van Insanity is dat de hartslag in periodes tijdens de workout enorm hoog wordt en je hierna een korte pauze neemt en je hartslag iets laat zakken. Door je hartslag elke keer enorm hoog op te pompen, verbrand je veel calorieën. Doordat je elke keer een pauze als beloning hebt, is er motivatie om tijdens de workout nóg net even door te gaan, ook als je eigenlijk niet meer kan. Insanity is niet puur bedoeld om af te vallen, het is ook bedoeld om je conditie een boost te geven en om lekker intensief met je lichaam bezig te zijn.

Insanity gebruiken om af te vallen

Wil je Insanity puur als methode gebruiken om af te vallen, zorg er dan ook voor dat je je voedingspatroon veranderd. Je zult nu nog sneller resultaat zien en dit motiveert weer om door te gaan en je te richten op de volgende loodzware workout. Zorg er ook voor dat je lichaam zo nu en dan wat rust krijgt, rust is namelijk tijdens zo’n loodzwaar programma net zo belangrijk als het volgen van een workout.

Are you insane? Ga dan de uitdaging aan en volg zestig dagen Insanity.

 

 

 

Deze pagina is automatisch vertaald. Bekijk in de oorspronkelijke taalSchrijf je in en ontvang GRATIS Platte buik tips* Verplicht veld
Naam Email *

About Jacco

Zelf heb ik veel interesse in internet marketing en alle ontwikkelingen die hierbij om de hoek komen kijken. Daarnaast sport ik veel en vind ik het heerlijk om hard te lopen, fitnessen en mee te doen met verschillende hardloopwedstrijden als bijvoorbeeld The Color run en de Strongmanrun. Ik hou van uitdagingen aan gaan en grenzen verleggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*