Laatste artikelen
Home » Buikspieroefeningen

Buikspieroefeningen

300 training

300 platte buik

De 300 training, alleen echte gladiatoren konden dit vroeger bereiken. Vrouwen keken hun ogen uit bij films als ‘The Gladiator’. Mannen waren jaloers op de lichamen van deze filmhelden en waren benieuwd hoe ze aan zo’n gespierd lichaam konden komen. Zo is de ‘300 workout’ ontstaan. Hoe de naam tot stand is gekomen, bestaat enige verwarring over. Het was namelijk ... Read More »

Insanity workout

Insanity Workout

Dit is al een tijdje een grote rage; insanity. De oefeningen zijn inderdaad ‘insane’, vandaar dat de naam insanity is verzonnen voor deze fitnessvorm. Insanity is bedacht door de Amerikaanse fitnessinstructeur Shaun T. Er zijn diverse dvd’s te koop, zodat je de uitdaging van zestig dagen Insanity aan kunt gaan vanuit je woonkamer. Wat is insanity workout? Insanity duurt zestig ... Read More »

Wat zijn buikspieren?

Buikspieren anatomy

Weer dat wasbordje deze zomer. Weer al die uren in de sportschool. Ja mannen, aan de slag! Wat zijn nou eigenlijk de buikspieren en het wasbordje, en hoe komt het dat sommige mannen geen wasbordje kunnen krijgen? Welke buikspieren hebben we? De buikspieren zorgen ervoor dat alles rondom je romp goed kan bewegen. Je buikspieren bestaan uit vier platte spieren, die ... Read More »

Hoelahoep

Hoela..Hoe? De hoelahoep. Wie heeft het vroeger niet gedaan? Hele liedjes uit proberen te zingen terwijl je met je heupen heen en weer wiegt om die hoepel maar draaiende te houden. En nu is diezelfde hoepel een regelrechte rage in Amerika. Maar, ook Nederlandse sportscholen hebben de hoelahoep al in hun fitnessprogramma’s opgenomen. De hoelahoep is namelijk één van de ... Read More »

Crunches voor een platte buik

Er zijn verschillende manieren om een platte buik te krijgen. Je kan bijvoorbeeld verschillende buikspieroefeningen doen. We helpen je graag op weg met wat handige buikspieroefeningen. Belangrijk hierbij is dat je altijd goed je nek ondersteund om eventuele blessures te voorkomen. Read More »