Laatste artikelen
Home » Dieten » Koemelkvrij dieet
Koemelkvrij dieet

Koemelkvrij dieet

Sommige mensen zijn overgevoelig voor koemelk of andere melkproducten, het lichaam zet hierdoor een afweerreactie in gang met antistoffen die zich hechten aan bepaalde enzymen en dit kan vervelende symptomen veroorzaken zoals diarree, luchtwegproblemen, vermoeidheid, braken en eczeem. Daarom is er het koemelkvrije dieet. Dit is niet zo zeer een dieet om af te vallen, maar meer voor het voorkomen van vervelende allergische reacties op koemelk.

Wat is koemelkallergie?

koemelkNormaal gesproken worden grote voedingsdelen door ons lichaam afgebroken in kleinere delen door enzymen, waardoor de kleine stukjes door de darmwand heen door het bloed kunnen worden opgenomen. Bij mensen met een koemelkallergie gebeurt dit niet en maakt het lichaam antistoffen aan tegen bepaalde enzymen. In principe is er bij dit dieet geen sprake van een aantal calorieën per dag, maar gaat het vooral om het vermijden van bepaalde producten.

Vooral bij hele jonge kinderen komt deze koemelkallergie voor doordat het maag-darmstelsel vaak nog niet is volgroeid. De meeste kinderen groeien er na één of meerdere jaren eroverheen zodat ze later gewoon weer melkproducten kunnen verdragen, helaas is dit niet bij alle kinderen het geval.

Bij een koemelkvrij dieet is het raadzaam om melkproducten te vervangen voor sojaproducten, aangezien je lichaam bepaalde stoffen zoals calcium en eiwitten tekort kan gaan komen in de loop van het dieet.

Andere diëten

Er zijn nog wel genoeg andere dieten die er wel voor zorgen dat je afvalt. Hierbij kun je denken aan het Modifast Dieet of het Herbalife dieet. Dit zijn echt diëten die zich richten op het minder eten van calorieën en vetten.

Onderstaande kan bijvoorbeeld gebruikt worden als maatstaf voor het afvallen.

– Bij het innemen van 2000-2500 kcal per dag er geen sprake van een ander eetpatroon, dit is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

– Bij het innemen van 1500-2000 kcal per dag, geldt het al als caloriebeperkend, aangezien het aantal calorieën zich onder de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bevind.

– Neem je 1000-1500 kcal per dag in dan geldt het dieet als caloriearm. Kom je hier zelfs nog onder dan ben je bezig met een crashdieet, hierbij nuttig je 1000 kcal per dag. Dit is voor een langere tijd niet altijd even goed voor je lichaam.

Welk dieet heb jij wel eens geprobeerd? En was dit een succes? Waarom wel of waarom niet?

About Jacco

Zelf heb ik veel interesse in internet marketing en alle ontwikkelingen die hierbij om de hoek komen kijken. Daarnaast sport ik veel en vind ik het heerlijk om hard te lopen, fitnessen en mee te doen met verschillende hardloopwedstrijden als bijvoorbeeld The Color run en de Strongmanrun. Ik hou van uitdagingen aan gaan en grenzen verleggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*