Laatste artikelen
Home » Dieten » Sonja Bakker dieet
Sonja Bakker dieet

Sonja Bakker dieet

Iedereen kent het woord “Sonjabakkeren” ondertussen wel in Nederland. Ook de SAS dag oftewel de Schijt Aan Sonja dag is bekend in de volksmond, maar wat houdt het Sonja Bakker dieet nu eigenlijk in?

Het Sonja Bakker dieet

houten-jojoBij dit dieet ligt de kracht vooral in het feit dat je alles mag blijven eten. De kracht zit hem namelijk vooral in variatie in je maaltijd aanbrengen en de hoeveelheid van je maaltijd matigen. Mocht dit uiteindelijk gelukt zijn en een gewoonte geworden in je eetpatroon, dan zal het jojo effect ook afnemen.

Dit dieet gaat uit van drie hoofdmaaltijden en een aantal caloriearme tussendoortjes. Het nadeel is dat de menu’s binnen het dieet veel minder brood, zuivel en fruit bevat, dan goed voor je is en wat aanbevolen is volgens de voedingsrichtlijnen. Je krijgt hierdoor soms te weinig voedingsstoffen en vezels binnen. Je valt dus wel af omdat het aantal calorieën laag is, maar je mist tegelijkertijd belangrijke (bouw)stoffen.

Tegenstrijdigheden ”Sonja Bakkeren”

Wel zijn er tegenstrijdigheden te vinden in de boeken van Sonja Bakker. Zo raadt zij mensen aan om ongeacht wat ze voor de rest drinken, dagelijks minimaal 2 liter water te drinken. Aanbevolen is echter maar 1,5 liter per dag en ook te veel water kan problemen gaan veroorzaken.

Ook wordt er in dit dieet vaak gewerkt met dure voedingsproducten van bepaalde merken, terwijl ook andere merken hier geschikt voor zijn.

Fruit dieetVolgens dit dieet is het ook zo dat fruit je lichaam reinigt en gevarieerd eten nodig is om je stofwisseling op peil te houden, dit is echter nooit bewezen. Echter is er over elk dieetsoort wel een nadelige kant te vinden dus in principe is dit niets bijzonders, ook je eigen gezonde verstand moet je er af en toe bij houden.

Dit dieet is dus in principe prima om af te vallen, mits je niet alles klakkeloos aanneemt en zorgt dat je je eetpatroon aanpast met enige variatie en het matigen van hoeveelheden. Als je dit kunt volhouden, is het een ideaal dieet.

Heb jij dit dieet wel eens uitgeprobeerd? Zo ja wat is jouw ervaring ermee?

About Jacco

Zelf heb ik veel interesse in internet marketing en alle ontwikkelingen die hierbij om de hoek komen kijken. Daarnaast sport ik veel en vind ik het heerlijk om hard te lopen, fitnessen en mee te doen met verschillende hardloopwedstrijden als bijvoorbeeld The Color run en de Strongmanrun. Ik hou van uitdagingen aan gaan en grenzen verleggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*