Laatste artikelen
Home » Drinken » Een platte buik door Tequila?
Een platte buik door Tequila?

Een platte buik door Tequila?

Er zijn veel drankjes die goed en gezond zijn en je helpen bij afvallen. Denk bijvoorbeeld aan Groene thee of water. Nu is er uit Amerikaans onderzoek gebleken dat er in Tequila suikers zitten die je kunnen helpen om die platte buik te realiseren. Hoe zit dat precies?

Natuurlijke suikers

agave-plantTijdens een experiment hebben wetenschappers een natuurlijke suiker toegevoegd aan het water van muizen. Deze suiker is afkomstig van de Agave plant, ook wel de Agavins genoemd. Deze suiker wordt ook gebruikt voor het maken van Tequila. Het team van wetenschappers gaven ook aan dat deze suiker uit de Agave plant beter is dan kunstmatige suikers. Kunstmatige suikers hebben namelijk veel bijwerkingen als misselijkheid en hoofdpijn en dat is bij deze natuurlijke suiker niet het geval. Het enige min puntje is dat de suiker uit de Agave plant minder zoet is dan de kunstmatige suikers. We kunnen in het algemeen zeggen dat de agave plant, de bron van tequila een vorm van suiker bevat die niet direct wordt geabsorbeerd en kan worden gebruikt als zoetstof.

Het onderzoek

Wetenschappers hebben tijdens het onderzoek bij verschillende muizen deze suiker dus toegevoegd aan het water en bij andere niet. Zij wogen de muizen dagelijks om goed het gewicht inde gaten te houden. Ook werd er wekelijks het glucose gehalte in het bloed getest. Wat opviel was dat de muizen die de natuurlijk suiker op hadden veel minder aten dan de andere muizen die alleen water kregen. Deze muizen vielen dan ook af en hun glucose gehalte in het bloed ging ook omlaag. Dit kan dus ook een positief effect hebben op mensen met suikerziekte of met gewichtsproblemen.

Het is dus niet zozeer de tequila zelf die je helpt met afvallen maar meer het natuurlijke zoetstof waar de tequila van is gemaakt. Al met al nog steeds genoeg reden om de volgende keer een extra tequila te bestellen toch?

Wil je alle details van het experiment zelf nog even na lezen bekijk dan de officiële American Chemical Society website voor meer informatie.

About Jacco

Zelf heb ik veel interesse in internet marketing en alle ontwikkelingen die hierbij om de hoek komen kijken. Daarnaast sport ik veel en vind ik het heerlijk om hard te lopen, fitnessen en mee te doen met verschillende hardloopwedstrijden als bijvoorbeeld The Color run en de Strongmanrun. Ik hou van uitdagingen aan gaan en grenzen verleggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*