Laatste artikelen
Home » Platte buik oefeningen

Platte buik oefeningen

Verschillende platte buik oefeningen kan je gewoon thuis uitvoeren. Hier heb je helemaal geen sportschool voor nodig alleen heel veel motivatie en discipline. Door af te spreken met een sportleraar in de sportschool heb je een stok achter de deur. De sportleraar verplicht je als het ware om te komen sporten. Als je zelf platte buik oefeningen gaat doen dan heb je dus discipline nodig om ze uit te voeren. Maar het bespaart wel een hoop geld en je bepaald zelf wanneer je sport en hoe laat.

Wat zijn goede oefeningen voor platte buik?


Bij goede oefeningen voor platte buik worden vooral de buikspieren getraind. Het buikgedeelte van ons lichaam wordt gestimuleerd om vet te verbranden rond de buik. Zo verlies je geen gewicht op plaatsen waar je eigenlijk geen gewicht wil verliezen. Je buik wordt door het trainen van de buikspieren strakker en steviger. Hierdoor past je buik weer eenvoudig in je oude broeken. Populaire oefeningen voor platte buik is de crunch. Dit is een oefening die je eenvoudig thuis kan uitvoeren. Hierbij lig je plat op de grond en vouw je de handen achter je hoofd. Vervolgens gebruik je jouw buikspieren om je hoofd en bovenlichaam op te tillen richting je benen. Dit herhaal je vijftien keer achter elkaar voor de traditionele crunch.

8 minuten buikspieroefeningen voor thuis

Naast de crunch zijn er nog meer buikspieroefeningen thuis. Een platte buik kan behaald worden met een reverse crunch, side crunch en crunch twist. Bij de reverse crunch neem je dezelfde positie aan alleen doe je nu je benen in de lucht. Je voeten moeten minimaal vijf centimeter van de grond af zijn en je knieën negentig graden gebogen. Net als bij de crunch probeer je jouw bovenlichaam omhoog te krijgen met je buikspieren. Het is net als de andere crunch buikspieroefeningen die ideaal zijn om thuis te doen. Dit zijn een aantal voorbeelden. In het volgende filmpje zie je hoe de buikspieroefeningen precies uitgevoerd moeten worden.

[youtube width=”325″ height=”244″]http://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474[/youtube]

Wanneer kan ik het beste platte buik oefeningen doen?


Buikspieroefeningen platte buik kan je het beste iedere dag doen. Plan een kwartiertje in de agenda in wanneer je begint met je buikspieroefeningen. Zo kan je een strak schema aanhouden om te trainen. Discipline is belangrijk voor buikspieroefeningen platte buik. Als je regelmatig de oefeningen uitvoert val je direct een aantal kilo’s af en wordt je buik voelbaar strakker en minder dik. Maak direct een plekje vrij in je agenda en begin aan de buikspieroefeningen. Vooral in de avond na je avondeten is het prettig om de oefeningen uit te voeren en gewicht kwijt te raken. Voel je snel weer fit na je buikspieroefeningen en realiseer binnen een aantal weken een platte buik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*