Laatste artikelen
Home » Platte buik tips » 10 platte buik tips
10 platte buik tips

10 platte buik tips

Ten eerste allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar! Om dit jaar goed te beginnen hebben we gelijk maar een mooi lijstje opgesteld waarmee je aan de slag kan. Zo kun je 2016 gelijk goed beginnen.

  1. Laten we beginnen bij het ontbijt. Een eiwitrijk ontbijt voorkomt meer honger gevoel later op de dag. Daarnaast is ook nog aangetoond dat je hierdoor minder stemmingswisselingen krijgt. Je ontbijt dus gezond en je voelt je ook nog meer op je gemak. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld proteïne pannenkoeken, smoothies met broccoli, havermout etc..
  2. Probeer langzaam te eten en kijk naar iedere hap. Geniet dus nog meer van het eten.  Zo kan je lichaam en geest er bewust van worden dat je eet, waardoor je uiteindelijk ook minder hoeft te eten dan wanneer je alles als een gek naar binnen werkt. Je kunt hier ook de snacks voor uitzoeken als walnoten(die je nog moet kraken) of pistache noten.
  3. Platte buik tips novemberHet is goed om veel koolhydraten te eten. Hier halen je spieren energie uit. Let wel op dat je hier niet teveel van eet, want zodra je er niet voldoende bij sport of beweegt worden de koolhydraten ook weer omgezet in vet. Eet dus kleine porties aardappelen, rijst, brood en pasta.
  4. Iedereen wil af en toe wel even wat snacken. Laat die Haribo snoep dan vooral lekker liggen voor een ander en eet wat fruit, een mueslireep of een plakje ontbijtkoek. Drink hier vooral veel water of thee bij. Het is allemaal net iets gezonder en het neemt ook je snack attack weg.
  5. Mosselen eten voor extra eiwitten. Wist je dat in een portie mosselen ruim 40 gram eiwitten zitten. Daarnaast zit ze ook vol met andere belangrijke bouwstoffen als B12 en omega 3-vetzuren.
  6. Probeer een keer iets te maken met Teff. Ik hoor sommige denken “Wat is Teff?” Teff is een tarwe soort die heel fijn is. Je hebt bijvoorbeeld Teffmeel waarmee je heerlijke pannenkoeken van kan maken. Je kunt het ook gebruiken in plaats van Havermout of je voegt het als een extra ingredient toe aan je smoothie. Bekijk nog meer handige recepten met Teff 
  7. gezonde saladeMeer azijn in de dressing. Heb je een lekkere salade gemaakt en verrijk je dat met een zelf gemaakte dressing? Gooi er dan maar nog een scheut extra azijn bij. Het zuur zorgt er namelijk voor dat de insulinegevoeligheid wordt verhoogt. Dit helpt om de koolhydraten die je eet te gebruiken voor spierenvoer in plaats dat het opgeslagen wordt als vet.
  8. Vitamine D, inderdaad nog meer naar buiten dus om die zonnestralen op te vangen. Er is wel eens onderzoek gedaan met een groot aantal professionele hockeyspelers, waarbij ze hebben geconstateerd dat de hockeyspelers met de laagste vetpercentage een hoger niveau aan Vitame D hadden dan de andere. Nu zal het geen wondermiddel zijn voor die platte buik, maar zorg er in ieder geval voor dat je aan de dagelijkse hoeveelheid van 2,5 tot 10 mg per dag zit.
  9. groene theeGroene thee. Groene thee neemt niet alleen je honger gevoel weg. Het kan ook nog eens helpen tegen caries, slechte adem en mondkanker. Groene thee zit namelijk vol met sterke polyfenolen.
  10. Is het bij jullie ook een zooi in de straat van het vuurwerk? Help je buren dan even met vegen, wanneer je even 10 tot 15 minuten helpt kun je al 100 calorieën verbranden. Pak dus ook nog even net dat extra stukje verderop mee. Je scoort er dubbele punten mee.

Heel veel succes weer dit jaar met het behalen van je persoonlijke doelen. Wij gaan in ieder geval ons best doen om jou er zoveel mogelijk bij te helpen!

About Jacco

Zelf heb ik veel interesse in internet marketing en alle ontwikkelingen die hierbij om de hoek komen kijken. Daarnaast sport ik veel en vind ik het heerlijk om hard te lopen, fitnessen en mee te doen met verschillende hardloopwedstrijden als bijvoorbeeld The Color run en de Strongmanrun. Ik hou van uitdagingen aan gaan en grenzen verleggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*