Laatste artikelen
Home » Platte buik tips » Obesitas, wat is het?
Obesitas, wat is het?

Obesitas, wat is het?

Obesitas is een groot probleem aan het worden in de westerse wereld. Door het grote aanbod op het gebied van eten, in onze grote hoeveelheden, kampen er vele mensen met overgewicht oftewel obesitas.

Wat is obesitas?

ObesitasObesitas is een vorm van overgewicht of zwaarlijvigheid, waarbij het vet niet meer voldoende verbrand,  maar opgeslagen wordt in en op het lichaam. Doordat deze persoon obesitas heeft, blijft het vet zich binnen en buiten het lichaam steeds verder ophopen, met veelal gezondheidsproblemen als gevolg.

Het kan zijn dat mensen hier aanleg voor hebben of een bepaalde ziekte met zich meedragen. Vaak bewegen deze mensen echter gewoon te weinig en eten ze te veel, waardoor je meer kans hebt op obesitas. Hier is dus zeker wel wat aan te doen.

BMI

Aan de hand van je BMI (Body Mass Index) kan er gekeken worden of jij leidt aan obesitas. Hierbij wordt gekeken naar je lichaamsgewicht en je lichaamslengte. Is je BMI boven de 25, dan heb je al licht overgewicht. Vanaf een BMI van 30, heb je overgewicht. Dan is het echt tijd om iets er aan te gaan doen.

Gezondheidsrisico´s

Mensen die obesitas hebben, kunnen onder andere lijden aan depressies, artrose in de gewrichten, hartproblemen, suikerziekte, een verhoogd cholesterol en onvruchtbaarheid.Verder zijn mensen met obesitas  snel moe en hebben ze weinig energie om iets uit te voeren.

Hulp bij obesitas

Er is ´therapie´ mogelijk. Door het volgen van een streng dieet en het krijgen van voldoende lichaamsbeweging onder leiding van een personal coach, is het mogelijk om af te vallen en weer een normaal gewicht te krijgen. De combinatie van een beter uitgebalanceerd eetpatroon en voldoende beweging, zorgt het snelst voor resultaat. Er zijn ook obesitas klinieken die hierbij kunnen helpen.

Je hebt ook medicijnen tegen obesitas, deze hebben echter zoveel nare bijwerkingen dat ze niet meer worden voorgeschreven. Mocht je extreem overgewicht hebben, dan is het laten aanmeten van een maagband een rigoureus besluit. Hierna kan je alleen nog maar kleine maaltijden eten en zul je nooit meer (te) veel eten kunnen nuttigen. Je zult dan minder snel aankomen, maar hiermee pak je niet de oorzaak van het probleem aan, want deze zit toch vaak tussen de oren. Er zijn methodes die het probleem als eerst daar aanpakken, zoals bijvoorbeeld het mentale dieetplan.

Kortom, wees obesitas voor en zorg dat je een gezond, maar vooral plezierig leven hebt.

About Jacco

Zelf heb ik veel interesse in internet marketing en alle ontwikkelingen die hierbij om de hoek komen kijken. Daarnaast sport ik veel en vind ik het heerlijk om hard te lopen, fitnessen en mee te doen met verschillende hardloopwedstrijden als bijvoorbeeld The Color run en de Strongmanrun. Ik hou van uitdagingen aan gaan en grenzen verleggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*