Laatste artikelen
Home » Platte buik tips » Wasbordje kweken?
Wasbordje kweken?

Wasbordje kweken?

De zomer komt er weer aan. Hoog tijd voor die mooie gespierde buiken. De meeste mensen gaan vanaf nu weer hard aan de slag om een wasbordje te kweken op de sportschool.

Zorg ervoor dat het ‘meeste vet’ is verdwenen. Ga je keihard trainen, maar heb je nog steeds een vetlaag, dan kweek je heel moeilijk een wasbordje. Vrouwen hebben over het algemeen een hoger vetpercentage. Vooral in het begin van het trainen, zullen vrouwen meer aan cardiotraining moeten doen dan aan krachttraining. Voer de oefeningen heel beheerst en vooral rustig uit en raffel ze niet af. Je hebt hier namelijk helemaal niets aan en het effect is dan ook veel en veel minder.

Best practise

Varieer zoveel mogelijk in trainingsschema’s en spiergroepen. Train je elke dag dezelfde spiergroepen, dan bouw je namelijk niets op. Ook hoef je geen vast aantal herhalingen in je hoofd te nemen. Kijk hoeveel je er aan kunt en voer deze uit. Plan altijd voldoende rustdagen in om de spieropbouw zijn werk te kunnen laten doen en je lichaam ook rust te gunnen. Na een zware inspanning hebben ze ook rust nodig. Je kan bijvoorbeeld een schema aanhouden om om de dag te gaan sporten en de andere dagen dus rust te houden. Natuurlijk is een uitgebalanceerd eetpatroon ook een must om zo snel mogelijk je doel te bereiken.

Efficiënt trainen helpt

Als je moeite hebt om weer de sportschool in te duiken, kun je vragen of er een vriend of vriendin meegaat om elkaar samen door het moeilijk begin heen te helpen.  Heb je geen zin om naar de sportschool te gaan, dan zijn er genoeg mogelijkheden om thuis te trainen, zonder het aanschaffen van dure apparaten.

Op het internet zijn voldoende trainingsschema’s en buikspieroefeningen te vinden om voorlopig aan de slag te kunnen en om ervoor te zorgen dat je je weer met een strakke buik op het strand kunt vertonen.

Het snelste resultaat behaal je nog steeds met een uitgebalanceerd dieet, cardiotraining om het teveel aan vet weg te trainen en vervolgens het uitvoeren van krachtoefeningen om te zorgen voor meer spierkracht en voor dat zo vurig gewenste wasbordje.

About Jacco

Zelf heb ik veel interesse in internet marketing en alle ontwikkelingen die hierbij om de hoek komen kijken. Daarnaast sport ik veel en vind ik het heerlijk om hard te lopen, fitnessen en mee te doen met verschillende hardloopwedstrijden als bijvoorbeeld The Color run en de Strongmanrun. Ik hou van uitdagingen aan gaan en grenzen verleggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*