Laatste artikelen
Home » Sporten » Platte buik door zwemmen?
Platte buik door zwemmen?

Platte buik door zwemmen?

Zwemmen is een goede en gezonde sport met vele voordelen. Kun je door zwemmen veel afvallen? Krijg je een platte buik door zwemmen? Hoeveel calorieën verbrand je eigenlijk met zwemmen?

Platte buik door zwemmen?

Voor mensen met overgewicht is zwemmen eigenlijk een ideale sport om te beoefenen en om gewicht te verliezen. Wanneer je namelijk aan het zwemmen bent wordt je lichaamsgewicht gedragen door het water. Het voordeel is dat je gewrichten en je wervelkolom minder belast worden dan wanneer je bijvoorbeeld gaat hardlopen.

Zwemmen en afvallen

Wanneer je wilt afvallen moet je meer bewegen en minder eten of misschien vooral er op letten wat je eet. Wanneer je dus je eetpatroon aanpast en je gaat zwemmen kun je inderdaad afvallen en zal dit zeker meehelpen voor een platte buik. Zwemmen kun je ook zien als een vorm van duursport en tijdens duursporten kun je vet verbranden en dus afvallen. Het beste kun je als je gaat zwemmen, eerder in een langzaam tempo wat langer zwemmen dan kort te gaan zwemmen en een paar hele snelle baantjes te trekken. Op die manier verbrandt je namelijk meer vet.

Hoe vaak moet je gaan zwemmen?

Hoe lang je gaat zwemmen en hoe vaak, zijn factoren die uiteindelijk invloed hebben op de hoeveelheid calorieën die je verbrand. Het is aan te raden om hier een vast patroon voor te hanteren en bijvoorbeeld 2 tot 3 keer in de week een uurtje te gaan zwemmen. Zo bouw je ook meer spiermassa op en zal je conditie sterk verbeteren.

Hoeveel calorieën verbrand je met zwemmen?

Het is lastig om te bepalen hoeveel calorieën je exact verbrand met zwemmen, omdat dit natuurlijk per persoon verschillend is. Daarnaast speelt de techniek waarmee je een bepaalde slag uitvoert ook een grote rol. Wel kunnen we een gemiddelde aangeven, er vanuit gaande dat je elke slag ongeveer een uur uitvoert.

Schoolslag

Platte buik door Schoolslag?

Schoolslag is de van alle zwemslagen de meest trage. Wel gebruik je met deze zwemslag zowel je armen en benen intensief. Na een uur schoolslag heb je ongeveer 700 calorieën verbrand.

Vrije slag

Platte buik door borstcrawl?De zwemslag zegt het al eigenlijk. Binnen deze slag mag je zelf bepalen welke zwemslag je beoefend. Op wedstrijd niveau wordt er vaak gekozen voor de borstcrawl, omdat dit meest snelle zwemslag is. Wanneer je dus een uur land de borstcrawl zou doen, verbrand je ongeveer 800 calorieën.

Vlinderslag

Platte buik door Vlinderslag?De vlinderslag is de meest intensieve zwemslag van allemaal en hier verbrand je dan dus ook de meeste calorieën mee. Voor deze zwemslag is het wel aan te raden dat je de techniek goed onder de knie krijgt. Wanneer je de techniek goed uitvoert kun je met een uur vlinderslag zeker 900 tot 1000 calorieën verbranden, maar gemiddeld verbrand je ongeveer 800 tot 900 calorieën met de vlinderslag.

Zwemmen is een duursport en door veel en met regelmaat te gaan zwemmen kun je dus veel calorieën verbranden. Je zal dus zeker afvallen en sneller een platte buik kunnen krijgen. Probeer het ook eens en misschien bevalt zwemmen je wel veel beter dan een rondje hardlopen bijvoorbeeld.

About Jacco

Zelf heb ik veel interesse in internet marketing en alle ontwikkelingen die hierbij om de hoek komen kijken. Daarnaast sport ik veel en vind ik het heerlijk om hard te lopen, fitnessen en mee te doen met verschillende hardloopwedstrijden als bijvoorbeeld The Color run en de Strongmanrun. Ik hou van uitdagingen aan gaan en grenzen verleggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*